MASSIVE + .ksd files = frustration

Production | Sep 1, 2009

  1. AwesomeQ

    AwesomeQ

    AwesomeQ

    1,549 posts
    Since Jun 24, 2008
    Likes Received:
    67
    Location:
    your girl's DMs
    simple question with probably an even simpler answer (i hope)

    how on earth do i load sound files into Native Instrument's Massive synth? I have it as a VST plugin and I've got FM8 Attack thingy too. How do I make it work?

    please end my frustration someone :smashed:
  2. limminator

    limminator

    limminator

    255 posts
    Since Aug 17, 2009
    Likes Received:
    0
    Location:
    land of being

    post it man!


    till 999,99kb


    otherwise some external hosting.
  3. wormcode 6a756e676c697374

    wormcode

    wormcode 6a756e676c697374

    2,916 posts
    Since Jan 1, 2006
    Likes Received:
    54
    Up top near the patch names there's a button that says File, click it and click open like any normal program. Then locate your patches. You can also just drag them into massive 1 by 1. It's all covered in the manual.
  4. AwesomeQ

    AwesomeQ

    AwesomeQ

    1,549 posts
    Since Jun 24, 2008
    Likes Received:
    67
    Location:
    your girl's DMs
    I've noticed something odd. FM8 has installed perfectly into the standalone version of massive, but not the VST plugin which is where I needed them to go. Do you have any idea why? thanks for the quick response by the way :thumbup:
  5. limminator

    limminator

    limminator

    255 posts
    Since Aug 17, 2009
    Likes Received:
    0
    Location:
    land of being
    POST the settings mate!

    we have only view moments left.

    till the occurrent base of trent have left!


    that means 3 days!
  6. wormcode 6a756e676c697374

    wormcode

    wormcode 6a756e676c697374

    2,916 posts
    Since Jan 1, 2006
    Likes Received:
    54
    Dunno what you mean by "FM8 installed into massive", but i've never opened the standalone versions, and I don't think I even installed them tbh, unless it was default... so never heard of this "feature" if it is one.

    What host are you using for the vst? Usually you have to scan for new plugins every time you install one, and it will pop up. Apart from that, not sure what else to suggest.
  7. ew

    ew

    ew

    1,061 posts
    Since Nov 13, 2005
    Likes Received:
    0
    Location:
    Eagan, MN
    Say what? Massive can't play .ksds made for FM8- they're two different synths entirely.

    ew
  8. x2k

    x2k

    x2k

    506 posts
    Since Aug 20, 2003
    Likes Received:
    1
    Location:
    West Wales
    yeah what ew said, you can't open fm8 patches in massive or vise versa.
  9. wormcode 6a756e676c697374

    wormcode

    wormcode 6a756e676c697374

    2,916 posts
    Since Jan 1, 2006
    Likes Received:
    54
    Ah, is that what he meant? Wasn't really understanding. I know the extensions are both .ksd for "Kore Sound files", but didn't know he was trying that. You can load FM7 patches in FM8 though, there is a converter built in.
Production